A-HÍDragon

Egy sárkányhajós margójára…

Kis csapatunk az A-HÍDragon, 2010-ben kezdte el a lapátolást és ez a szerelem azóta is töretlen. A Hídépítők Egyesületének megalakulásával 2011-ben indítottuk el a szervezett működést szakosztályként. Az elmúlt évek során a buli csapatból, amatőr verseny csapat lett. Minden évben megmérettettük magunkat az MKKSZ által szervezett Magyar Bajnoki Fordulókon, ahol az erős közép mezőnyben végeztünk. Több nemzetközi versenyen is elindultunk már, például 2015 Auronzo – Klub Európa Bajnokság; 2016 Moszkva – Világbajnokság; 2017 Szeged – Klub Európa Bajnokság; 2019 Moszkva – Klub Világbajnokság.

Ám az életünket nem alapvetően a versenyzés élteti, hanem a csapatban jó hangulatban végzett sportolási lehetőség. Minden évben több szabadidős programot is szervezünk, a legtöbbje már szinte hagyománynak számít.

Minden év februárjában elmegyünk egy hétvégére (téli edzőtábor) a Nagy Hideg-hegyre túrázni, továbbá izmot és csapatot építeni. Ha időnk engedi, akkor nyári edzőtábor is megrendezésre kerül, ahol az sárkányhajózás mellett más vízisportokat is kipróbálunk.

De vettünk már részt éjszakai evezésen és jégsárkány kupán is a Városligeti Műjégpályán.

A legnagyobb szabadidős esemény, ami egyben a legnagyobb élmény is az a Vogalonga. Olaszországban, Velencében rendezik meg minden évben a Pünkösdi hosszúhétvégén. Fontos, hogy csak kézzel hajtott hajók indulhatnak ezen a nagyságrendileg 30km-es távon, mely Velencén és a környező lagúnák között vezet át. Ezt a távot a csapattal együtt több ezer résztvevő teljesíti minden alkalommal.

A sárkányhajós lét két részből áll, a téli alapozó felkészülésből és a nyári vizes edzésekből. Hetente két alkalommal edzünk szerdán és vasárnap.

A téli felkészülések az UTE vízi telepén zajlik, kondizással, kardio edzéssel és tanmedence oktatással.

A vízi telepünk Pesterzsébeten található a Vízisport utcában, így a vízi edzések a Soroksári Dunán zajlanak, nagyon szép környezetben. Minden vízre szállás alkalmával ki lehet szakadni a városi környezetből és érezni a természet közelségét.

Minden kedves vízre vágyó kollegát szívesen látunk már most a téli alapozó edzéseken is.

 

Hlatky Réka
csapatkapitány
E-mail: hlatkyreka@gmail.com
Tel: 20 579 6356