Racsmány László 2022

A Hídépítők Egyesülete ez évi kitüntetettje 1944.-ben született Foktőn. Már az egyetemi tanulmányai előtt 1962-63.-ban nehézgépkezelőként dolgozott a Hídépítő Vállalatnál, akkor az Erzsébet-híd újjáépítésében is részt vett. 1968.-ban szerzett gépészmérnöki oklevelet a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának gépgyártástechnológiai szakán. 1973.-ban ugyanott gazdaságmérnöki diplomát is kapott.

1968-ban tért vissza a vállalathoz és a Gépészeti Főépítésvezetőségen dolgozott különböző beosztásokban. Néhány évre elhagyta a céget, de 1983.-ban visszatérve a Gépészeti Főmérnökség vezetője lett. Feladata volt a megszervezni és irányítani vállalat gépparkjának, járműveinek, – beleértve akkor a vízi és közúti eszközöket is – üzemeltetését, karbantartását, javítását és diszponálását a különböző kivitelezési helyszínek igénye szerint. Aktívan részt vett új, korszerű eszközök beszerzésében a géppark frissítésében, elsősorban a privatizáció után.

Nevéhez fűződik a csepeli telep kialakítása és berendezése és egyidejűleg a Kén utca telep felszámolása. Nyugdíjba vonulását követően is a telep kezelésével és a bérlőkkel való kapcsolattartással foglalkozott még éveken át.

Feladatai mindig lelkiismeretesen, korrekten a cég és a kivitelezés érdekeinek szemelőt tartásával végezte.

A 2022. évi Életműdíjas: Racsmány László

 

Dr. Horváth Lajos